Alla inlägg den 14 maj 2010

Av Marie - 14 maj 2010 08:28

WTF! Det är ju snart dags... oh my oh my oh my. Blir alldeles kallsvettig så fort det gör ont eller känns konstigt i kroppen. Inbillar mig att det kommer att bli svårt att hantera själva situationen när jag hamnar i den. Tur att det finns hjälp att få om man blir för knasig.

 

----------------------------------------------------------------

Från www.minbebis.com

 

Bebis
Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

 

Du
Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det, se länk nedan.


Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

-------------------------------------------------

 

 

Är det inte helt sjukt konstigt att det ligger en färdig bebis i min mage? Jag fattar ingenting. Och stor är han... och just nu försöker han sparka sig ut åt fel håll. Måste sitta lutad åt vänster för att det inte ska göra för ont vid de högra revbenen. Vad gör han därinne egentligen? Och hur ser han ut? Hur är han?

 

Katterna tycker iallafall att det är roligt med alla nya ställen som de kan ligga på vilket resulterar i massor med katthår på alla bebisplatser. Som tur är har vi lagt över extra filtar på en del av platserna så att bebisen inte behöver kvävas av katthår det första den gör när vi kommer hem :)

 

    

Buffy testar skötbädden i sovrummet.

 

Mirre gosar med gosedjuren i bebisens rum.

Presentation


Bloggen om mig!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag läser

Aprilmammor 2013

Fråga mig

5 besvarade frågor

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards