Alla inlägg den 18 maj 2010

Av Marie - 18 maj 2010 06:55

Ja jag har ju redan berättat att jag fick tid för ett extra ultraljud igår eftersom barnmorskan ville vara säker på att hon kände att han ligger åt rätt håll.

 

Jag är ju lite halvhispig av mig ibland och ett extra ultraljud är såklart en sån sak som triggar igång det. Det började med att de ville ha ett urinprov... jag som nyss hade varit på toa. Först hittade jag ingen behållare av något slag inne på toaletten så jag fick snällt gå tillbaka till damerna och be om hjälp. När jag väl hade fått en mugg och jag låste in mig igen så hände absolut ingenting. Så de fick klara sig utan :)

 

Direkt efter det blev jag insläppt i ett provrum där en sköterska kollade blodtrycket och stressat började fråga om jag brukar ha högt övertryck... eh, nej inte i vanliga fall... men vad tror de? Jag hade precis kommit uppför trapporna och sprungit runt och letat muggar och skrattat åt mig själv för att det inte blev något prov och så sen direkt till blodtryckstagning? Inte konstigt att det inte blir riktigt rätt. Det märktes på de som var vid receptionen att jag var dagens sista patient för de var näst intill lite nonchalanta tyckte jag.

 

I vilket fall så tog det en stund innan jag fick komma in för själva ultraljudet. De som var därinne var helt annorlunda :) lugna och trevliga och det blev genast mycket mindre jobbigt.

 

Jag kan ju inte säga att det gick att se så mycket på skärmen men då och då fick vi en skymt av huvudet, en liten fot, en hand, ett ben... det var lite svårmätt eftersom han envisades med att skruva på sig och greja mest hela tiden.

 

Främsta orsaken till att min BM ville ha ett extra ultraljud var ju för att se att han ligger med huvudet neråt - och det gör han. Så det är fötterna han använder när han försöker sparka sönder revbenen på mig :) vad gulligt!

 

Enligt mätvärdena så är förväntad vikt för en bebis i vecka 38+3 3280g och vår är då beräknad att väga 1368g nu vilket är +/- 0 enligt läkaren som förklarade hur det låg till. Alltså en helt normal liten bebis :)

 

 

Den mellersta linjen är normallinjen och det är ok så länge bebisen hamnar innanför de båda strecken på kanten. Krysset är där min bebis i magen ligger :) Så det var ingen fara. Allt är precis som det ska fortfarande. Bara att vänta in honom. Tänkte be honom om att komma ut nästa helg... men han verkar ha en egen vilja så det är nog för mycket att hoppas på att han ska göra som jag vill :P

  


Presentation


Bloggen om mig!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag läser

Aprilmammor 2013

Fråga mig

5 besvarade frågor

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards