Alla inlägg under juni 2010

Av Marie - 19 juni 2010 16:24

Dan är iväg på svensexa och jag såg framemot en skön eftermiddag med sovande bebis i spjälsängen så att jag skulle kunna fixa lite här hemma men det ser inte ut som att det kommer bli så. Min bebis sover inte någon annanstans än på min arm och då är det svårt. Så fort jag lägger ner honom så gallskriker han. Till råga på allt är det sjukt varmt här och jag kan inte ha altandörren öppen eftersom jag har en halt katt som vi vill hålla inne ett par dagar.

 

Så nu när jag skulle ha det lite trevligt är jag istället svettig, törstig, irriterad och sugen på att tröstäta... inte riktigt vad jag hade tänkt.



Av Marie - 19 juni 2010 12:41

... tänka vad kläder (och då menar jag både till bebis och till den vuxna som råkar hålla honom när han dreglar, spyr, bajsar och kissar) , handdukar, örngott och allehanda annat det går åt när man har en liten bebis. Och då är han bara två veckor... Åh vad vi tvättar. Nu har vi stora högar med tvättade grejer överallt för jag hinner inte riktigt med att få undan allt innan nästa tvätt är klar.

 

Idag lyckades Anton dumpa en stooor bajshög på mig när jag matade honom och jag märkte inte ett dugg förrän jag hade lagt honom ifrån mig och insåg att det var något kladdigt på min tröja. Det var dessutom mer bajs på mig än i hans blöja. Hahaha! Hur går det ihop?  Det slutade med att Dan fick använda Vanish för att tvätta av vagnen och för att lägga både Antons och mina kläder i blöt. Tur ändå att det var mig det hamnade på för jag är inte så känslig för bajs (det är värre med spyor). Det blir inga fler Libero-blöjor av den minsta storleken iallafall kan jag lova. De passar inte riktigt på min bebis.

 

Tog ingen bild på bajset :P tar med en bild från när han var någon dag gammal och ligger under filten som jag virkade till honom när han bodde i magen :)

 

  

Av Marie - 18 juni 2010 14:36

Anton har börjat träna yoga lite smått som ni ser...

  

  

 

Idag har Sofia och Amanda varit här och ätit rabarberpaj och hälsat på Anton :) synd att inte Henry kunde följa med men han var hemma och sov. Vi ska hälsa på honom snart så att vi ser skillnaden - det är nästan exakt 6 månader mellan dem :) Synd att de inte är födda samma år bara.

 

 

Av Marie - 17 juni 2010 23:22

Vi har en något nöjdare bebis här hemma nu när vi tilläggsmatar honom lite :)

 

Idag har vi varit och hälsat på mormorsmormor Viola och tagit generationskort. Fem generationer är vi - mormorsmormor Viola, mormorsmor Anita, mormor Ingela, mamma Marie och så lille Anton. Med lite tur kan jag lägga ut ett kort snart :) Det måste bara godkännas av alla inblandade. Den enda som inte tycker att det är jobbigt att ta kort är Anton :P

 

Efter besöket där så passade Dan och jag på att ta med vagnen och promenera till OK för att hämta ut ett paket med lite Anton-kläder :) Det gick bra men lille bebis tyckte inte att det var roligt på vägen hem men vi överlevde i alla fall.

 

Nu är gräsmattan klippt och köket städat så att vi kunnat ligga i soffan och titta på film :) Anton sover på pappa så att jag kan skriva av mig lite. Skönt med tanke på att den lille annars gärna somnar på mig och sen inte går att flytta på utan en massa gråtande.

 

Lovar att fylla på med mer bilder inom kort :) Är för lat för att hämta kameran just nu.

Av Marie - 16 juni 2010 17:30

Jag har som sagt var en hel del problem med amningen. Det har blivit en ond cirkel av bebis som inte kan suga ordentligt vilket gör att mjölken inte riktigt kommer igång + att han blir arg för att det inte kommer tillräckligt och då ger han sig innan han är mätt och bara fortsätter skrika tills att jag blir stressad av att han skriker vilket kan göra att det inte vill fungera av den anledningen också... ingen trevlig situation kan jag tala om.

 

Men... som sagt så var vi på BVC idag och har fått order om att tilläggsmata tills min mjölkproduktion kommer igång ordentligt (oj... kan man verkligen prata om sånt här?). Till hjälp har jag idag köpt en amningspump på apoteket. Det blev den billiga handpumpen och den ska förhoppningsvis dels hjälpa till att få upp produktionen och sen också möjliggöra att jag någon gång kan få sova en hel natt :) och så måste jag ju pumpa ut inför biobesöket som stundar. Dags att få tummen ur och kolla upp om filmen har premiär i Karlskoga eller inte...

 

  

 

Med lite tur blir det snart middag på altanen med en nöjd sovande bebis i vagnen... men för det mesta brukar middag innebära en vaken bebis som inte alls vill vara ensam i vagnen. Önska oss lycka till!

Av Marie - 16 juni 2010 16:23

var på BVC idag och konstaterade att Anton har gått upp i vikt men inte riktigt så mycket som han kanske behöver så nu blir det lite mer ersättning ett tag så att han slipper vara hungrig :) Han kanske blir en lite gladare bebis då också.


Han var hur snäll som helst under promenaden dit, under tiden där, inne på Konsum och på vägen hem. Duktig liten en :)

Av Marie - 14 juni 2010 09:21

hm... kanske borde försöka få lite mer sömn... 3,5-6 timmar om dygnet räcker inte för mig. Inte konstigt att det är vanligt att småbarnsföräldrar tröttnar på sig själva och varandra under bebistiden - och vi har bara varit hemma en vecka. Det är jobbigt när båda känner hopplösheten samtidigt.

 

Vet fortfarande inte om jag pallar det här med amningen mycket längre. Han suger och suger och tappar taget och skriker och ont som tusan gör det... inte värt det när han ändå inte får i sig tillräckligt. När varje amningstillfälle börjar och slutar med gallskrik känns det ganska kört... men på onsdag blir det BVC - får väl se vad hon säger där och så bestämmer vi mer då. Vill ju bara att min bebis inte ska behöva gå och vara hungrig och arg hela tiden.

 

Idag är det tänkt att vi ska ta en premiärtur med vagnen till affären. Efter en amning med tillägg av ersättning så att han är lugn :P vi klarar nog inte en skrikande bebis inne på en affär än... en sak i taget.

Av Marie - 13 juni 2010 17:42

Anton var hur duktig som helst idag. Han älskar att sitta i babyskyddet så han somnade så fort vi åkte iväg och sov i över tre timmar borta på kalaset :) Sedan var det dags att amma och som vanligt sket det sig... undrar hur länge jag kommer att orka med det där. Han kan inte suga och jag kan inte få honom att få rätt tag vilket slutar med frustrerad och ledsen mamma och en arg och hungrig bebis... Ska nog be BVC om hjälp innan jag ger upp.

 

Vi har upptäckt att musik och ljud är väääldigt bra att ha omkring sig för Antons skull. Han är mycket mer lugn och harmonisk om vi har musik i bakgrunden under dagarna :) Så nu står lilla teven i sovrummet för att underlätta livet under de sena kvällarna/tidigar nätterna som det blir när man har en bebis som inte vill sova när resten av huset vill det.

 

Lady Gaga är en favorit :)


Presentation


Bloggen om mig!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag läser

Aprilmammor 2013

Fråga mig

5 besvarade frågor

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards