Alla inlägg den 8 mars 2011

Av Marie - 8 mars 2011 11:37

Igår var jag duktig och hade en superlat kväll. Det behöver jag så jag är ganska stolt. Jag gjorde ingenting i stort sett - förutom att jag gick till affären och hyrde en film och köpte en påse Cheez balls. Gott och nödvändigt var det!

 

Filmvalet blev:

The Invention of Lying
med Ricky Gervais, Rob Lowe, Jennifer Garner, Jonah Hill, Tina Fey m.fl

 

Den handlar om ett samhälle där människor aldrig har lärt sig att ljuga. De kan inte ens tänka sig att det finns något sådant tills en dag då en författare kommer på konsten och börjar använda den - mest för sin egen vinnings skull såklart.

 

 

 

Den var stundtals riktigt bra men någonstans känns det lite som att filmen försöker vara lite mer än vad den är. Storyn är lite bättre än själva filmen. Första halvan är suverän men sedan börjar den bli lite mjäkig och konstig. Ibland är det nästan som att bara för att folk inte kan tala osanning så har de ingen empati och är cyniska mest hela tiden. Och jag vet inte vad jag tycker om slutet. Blir inte tjejen lite lurad?


Själva tanken är ganska svindlande. Tänk att leva i en värld där alla talar sanning och vad de tänkte hela tiden. Helt sjukt! Jag tror att det faktum att vi kan dölja sanningar och dra vita lögner ibland eller helt enkelt hålla in med vad vi tycker är en del i mänsklighetens storhet. Tänk vad många fler som skulle ha blivit mördade genom tiderna om de talat om vad de tyckte i tid. Det finns sällan någon som tycker om exakt alla sidor och saker hos någon annan, eller? Å andra sidan! Om alla vore likadana och visste att det var så kanske det hade fungera ändå? eller?


Nej tack! Det går bra ändå! Men sevärd och tänkvärd är den   

Av Marie - 8 mars 2011 09:04

Rösta till vänster!

 

Och nej ni behöver inte :P men ni får gärna!



Av Marie - 8 mars 2011 06:08

Wasted Business på Red Brick på lördag. Gå och lyssna!

 

Jag kommer inte dit den här gången heller men jag lovar att jag ska på dem någon gång i vår/sommar om de har någon spelning som passar då.


Presentation


Bloggen om mig!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag läser

Aprilmammor 2013

Fråga mig

5 besvarade frågor

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards