Alla inlägg den 2 september 2010

Av Marie - 2 september 2010 18:16

... men jag kan inte låta bli att skriva här - även om det blir flera gånger om dagen ibland och inte alls så intressanta inlägg. Jag är nog lite konstig.

 

Värdelöst vetande om mig idag:

 

- har ooont i fötterna efter promenaden ut till mormor och morfar. Nästan två timmar tog den med lite omvägar.

 

- har nu en nygammal spis. Den gamla röda 30-åriga-70cm spisen med tre fungerande plattor är nu bytt mot en vit 60cm som bara är 15 år med fyra fungerande plattor. Helt ok!

 

- ska fläta superfina armband av mockaimitation ikväll om Anton tänker somna något. Han är lite gnällig idag.

 

- längtar tills på söndag när vi ska äta "ute". Hamnar säkert på en grill och firar med hamburgare. Det är lite våran stil - vem annars äter hamburgertallrik på finrestaurang som bröllopsmiddag :P

 

Av Marie - 2 september 2010 08:41

Ja snart är det bäst att vi gör oss klara för att gå. Blir ju alltid för sen nu för tiden - förstår inte varför det ska vara så svårt att få till tiderna :/ Tänkte hinna duscha innan men det hinner jag inte för nu ska Anton äta snart och sedan kommer klockan helt plötsligt att vara jättemycket :P

 

På vägen dit blir det en avstickare in på OKQ8 där jag ska hämta ut garn och de nya tjockisbyxorna så att jag har något att ha på mig i några veckor :P



Av Marie - 2 september 2010 06:18

BIGGEST LOSER WORKOUT: LAST CHANCE WORKOUT

 

  


Upplägg:
Dvd'n börjar med uppvärmning, följs sedan av ca en halvtimmes cirkelträning där man blandar högintensiva konditionsövningar med styrketräning för att öka förbränningen. Sedan kommer två tio-minuters segment - ett för överkroppen och ett för underkroppen. Sedan avslutas allt med lite stretching. Allt som allt tar hela programmet en timme.

Övningarna är effektiva och inte alls svåra att följa.


Instruktörer och instruktioner:
Den här dvd'n leds av Jillian Michaels och jag gillar hennes stil. Hon förklarar hur man ska tänka och visar hur övningarna ska genomföras antingen genom att göra dem själv eller visa på deltagarna. Som vanligt så tycker jag att det är lite jobbigt i början när övningarna inte görs i takt men det glömmer jag helt bort efter en stund när jag kommit in i själva träningen.

 

Det är samma deltagare som tränar med Jillian här som är med på förra Biggest-Loser dvd'n jag testade och som vanligt är det inspirerande att se att träning ger resultat.
 

Utrustning:
Det enda man behöver här är hantlar. Och har man inga hantlar kan man vara lite påhittig och använda något annat man har hemma - som vattenflaskor kanske?
 

Svårighetsgrad:
Som Biggest Loser-träningsprogram brukar så är också det här lätt att anpassa till sin egen nivå. Det finns variationer på de flesta av övningarna som genomförs så att man kan känna efter vad man kan och orkar göra. Rekommenderas till alla som gillar att träna med dvd och framför allt kanske till de som vill börja träna på riktigt.

 

---------------------------------------------------------------------

 
Själv är jag lite lagom mör dagen efter att jag testat den här. Det känns i hela kroppen att jag tränade igår utan att träningsvärken förstör för mig. Tänk själva att ha världens träningsvärk och vara hemma och ta hand om en bebis? Nej jag tänker vara försiktig med sånt på veckodagarna... dessutom är inte träningsvärk som ni kanske tror ett mått på att ni tränat "bättre" utan annorlunda :)

Den här dvd'n kommer absolut att finnas i min repertoar nu inför höstens träningsstunder. Eftersom jag knappt kommer igenom alla övningar på nybörjarnivå (jag kan ta mig tusan inte göra en armhävning - jag fattar liksom inte) så har jag ju verkligen något att jobba för.

Presentation


Bloggen om mig!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag läser

Aprilmammor 2013

Fråga mig

5 besvarade frågor

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards