Alla inlägg under september 2010

Av Marie - 28 september 2010 09:19

 Anton hjälper mig lite med klädsorteringen.

 

  

 

Ska lägga undan allt som jag inte kan använda just nu så att jag inte behöver gräva mig fram i garderoben så fort jag ska utanför huset.

 

Är nog bra att ha någorlunda ordning när det blir jobbdags. Hur kul är det att inte veta var man ska hitta kläder som går att knäppa när man är morgontrött och har bråttom till jobbet?

Det kommer inte att bli många plagg kvar i lådan kan jag lova. Men men... Det löser sig - som lillebror skulle ha sagt. 

Av Marie - 28 september 2010 07:29

Jag bara nyser och nyser. Stackars Anton blir lite rädd varje gång. Han ligger på sin madrass under gymet och tittar på Svambob Fyrkant :)

 

Igår kväll skrattade han hur mycket som helst. Jag fick till ett spruttljud som tydligen var det roligaste ljudet i hela världen. Det var sååå roligt :) Det slutade med att jag skrattade så jag grät för att han skrattade och då skrattade han ännu mer så att jag inte kunde sluta... ja det var fantastiskt :)

 

Längtar tills förkylningen släpper från halsen så att jag kan leka med step-brädan framför teven. Det ska bli så skönt!

Av Marie - 27 september 2010 13:24

Ja nu när jag ändå är sjuk och inte orkar göra någonting kan jag väl lika gärna  tönta till det lite och fundera lite över veckans Idol-kval.

 

Måndag till torsdag kommer 6 personer/kväll att sjunga i kvaltävlingar. Den kille och den tjej som får flest röster går automatiskt vidare till på fredag medan de andra fyra får hoppas på att få en extrachans av juryn på fredag.

 

Kvällens tävlande är: (klicka på namnet för att se vad de gjort tidigare i Idol)

 

Janine Nyman med Nobody's Wife

- Duktig, rockig tjej men mot Linda tror jag inte hon håller hela vägen även om hon valt en låt som kan tänkas tilltala publiken.

 

Jonathan Garcés med The World's Greatest

- Kan inte säga att jag minns honom speciellt väl från auditionprogrammen så jag tror inte att han går direkt vidare även om han såklart också sjunger bra. Går den här typen av låtar bra i svensk tv?

 

Tittarnas val:

Jamilla Idris med Broken Hearted Girl eller Madeleine Finck-Björgen med Everywhere

- Jag hoppas att det är Madeleine som kniper platsen före Jamilla för jag gillar Madeleines energi men tycker mest att Jamilla verkar lite för "ung" och oseriös. Visst sjunger hon bra men det gör nästan alla nu. Båda har valt låtar som på pappret passar dem så vi får väl se vem som får chansen. Tror dock inte att någon av dem får mest röster av tjejerna.

 

Chris Andersen med Somebody Like You

- Country-killar ser man inte så ofta i Idol så det blir lite roligt. Han är duktig på det han gör men varför måste han ta den där hemskt tråkiga låten? Återanvändning... usch! Men det kan bli intressant ändå.

 

Sebastian Krantz med If It's All I Ever Do

- Sebastian, Sebastian. Visste ni att han var med i Talang 2008? - se klipp här. Jag lovar att Idol-juryn vet vilken historia han har bakom sig. Det är ingen tvekan om att han verkligen går in för att lyckas i musik-Sverige men är Idol verkligen rätt forum? Ja det kanske det kan vara om han tar sig i skinnet och slutar att bara sjunga en massa smöriga ballader för alla trånande småflickor. Jag vill höra honom sjunga någonting annat. Han behöver tilltala en lite större massa för att verkligen komma fram tror jag. Han är ju mest känd hittills och om nu rätt folk tittar på programmet så kan han ta en plats.

 

Linda Eriksson  med With Or Without You

- Linda har också varit med förut. Hon var med i 5:ans satsning Popstars och kom med i gruppen Supernatural 2002 - se videon till låten Supernatural här. Där var hon pop - nu är hon lite mer rock. Hon borde ta sig direkt till fredagsfinal eftersom hon by far är den som sjunger bäst. Å andra sidan kanske hon är lite för färdig som artist? Allt beror på vilka som röstar.

 

Så min gissning är att Linda går vidare av tjejerna. Det är mycket svårare med killarna. Blir det Sveriges countrykille eller lille Sebastian? Det beror ju på vilka som tittar och röstar ju. Men jag gissar Sebastian och sätter Chris som eventuellt wildcard!

 

Det är inte alltid lätt att veta innan hur man kommer att tycka sen heller. Någon kanske gör bort sig helt under sändningen. Någon kanske sjunger otroligt bra. Det är väl det som är lite tjusningen med live-tv.

Av Marie - 27 september 2010 09:45

Ja Anton kan ju inte sitta än så egentligen är det ingen panik men jag har fastnat i någon slags stolmani och vet inte riktigt hur jag ska och vill tänka.

 

Det går ju att köpa en billig stol från IKEA som säkert funkar jättebra som exempelvis Antilop:

 

  

 

Men jag har fått dille på TripTrap-stolen. Orginalet går såklart bort för oss eftersom den kostar 1700-1800kr och det tycker jag är löjligt mycket för en sådan men det finns en version av den på Gekås som kostar runt 549kr.

 

Den svarta orginalstolen från Stokke:

 

  

 

Den vita versionen på gekås (bild från gekåsbloggen)

 

  

 

Det positiva med den typen är ju att den ska vara användbar i många år eftersom man flyttar på sittdel och fotdel allt eftersom barnet växer. Och den ser ju så mycket lyxigare ut - vill såklart ha en svart.

 

Hur har ni andra tänkt? eller hur tycker ni att ni borde ha tänkt? Tankar och åsikter? Vad har ni haft?





Av Marie - 27 september 2010 08:23

Host och snörvel... idag igen :(

 

Får roa mig med lite stillasittande saker som att:

 

- fixa kalender till mig och Sahra :)

- greja lite med en fotobok (som inte behöver vara klar förrän till sommaren då.. men ändå)

- hoppas att korten från photobox kommer så att jag kan sätta in dem i ramar

- fundera lite mer på vad jag ska köpa på nästa Ullareds-resa

- titta efter julklappar - både till oss och till andra - det gäller att vara ute i god tid

 

Av Marie - 26 september 2010 14:12

Har äntligen haft någon här som kanske kan hjälpa oss med de överhängande takproblemen :) Hoppas hoppas! Vi ska åtminstone få veta vart vi hamnar prismässigt på olika alternativ. Snart vet vi om det blir några julklappar i år eller inte :P

 

Är lite less på sådana som inte tagit våra problem på allvar. Bara hit och kika och sen bara strunta i det. Inte så nice!

 

Den hemska förkylningen vill inte släppa och jag är sjukt sugen på onyttiga saker. Kanske får skicka Dan till affären sen - en liten film kanske vore trevligt? Anton är inte heller på bra humör idag :(



Av Marie - 26 september 2010 07:56

Slemmig och ont i halsen, hostig, snuvig och som krydda - världens mensvärk. Inte ett dugg kul ju. Och veckan som kommer är sista veckan före det blir jobb igen. Jag har en del påhälsningar som jag ju hade tänkt försöka hinna med under veckan men hur lätt är det när man inte mår som man ska?

 

Jag MÅSTE träffa Elinore snart innan jag blir alldeles skogstokig.

 

Jag borde hälsa på en del släkt som jag inte har hunnit med på sistone.

 

Jag har planerat in några promenader och träningspass under veckan som kommer men jag vill inte träna förrän jag kan andas ordentligt igen :(

 

Stackars stackars mig!

Av Marie - 25 september 2010 11:13

Men vad händer? Nu blev jag sjuk igen. Snuvig och hostig och ont i halsen. Känns som jag är instängd i mitt eget huvud. Jätteobehagligt! Svårt att sova och snurrig när jag är vaken trots värktabletter.

 

Och varför är det bara jag som blir sjuk? Varken Dan eller Anton visar några symptom... usch! Är knappt så jag törs bära omkring på stackars bebisen för att det snurrar så.

 

Hoppas att det ger sig snart! Stackars mig!

Presentation


Bloggen om mig!

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Bloggar jag läser

Aprilmammor 2013

Fråga mig

5 besvarade frågor

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards